Speglingar

En plexiglasskiva kan användas till mycket kul, inbillar jag mig. Speglingar, regneffekter, slickbilder…Kul för hela flocken!

Under den dryga timmen som jag har försökt få till en snygg spegling har jag lärt mig massor:

_DSF0709-w.jpg
  • En plexiglasskiva drar till sig smuts. Typ hundhår och grus. Vad finns det massor av när jag plåtar hundar? Hundhår och grus…

  • Tassar gör (inte så) snygga tassmärken.

  • Om hunden lägger ner huvudet blir det imma.

  • Om hunden INTE lägger ner huvudet behöver jag ta bilden snett uppifrån för att få plats med hela spegelbilden.

  • Snett uppifrån bilder är inget jag gillar.

  • I en ultimat värld används svart bakgrundspapper både som bakgrund och under skivan. I mitt garage placerade jag (till slut) min enda svarta bakgrund under skivan, och använde den vita garagedörren som bakgrund.

  • Om det inte är svart under skivan blir speglingen otydlig.

  • All skit syns. All. Fönsterputs kommer att vara min vän.

  • Ljuset måste komma helt rätt - får inte slå skuggor, får inte speglas i glaset.

_DSF0702-w.jpg

Men skam den som ger sig! Tur att jag har extremt tåliga modeller som snällt ställer upp… Jag ska testa lite till så att jag vet hur upplägget behöver vara - sedan kommer detta att erbjudas som en del i studioplåtningarna! När det görs rätt blir det väldigt snyggt :D

To be continued!