Vardagsbilder

Fotograf med mobiltelefonen?

Jepp. Det är jag så gott som dagligen. Jag lever mitt liv i bilder, och tar bilder varje dag. En sorts dagbok i bildform. Många delar jag, men långt ifrån alla - de bara finns kvar som ett minne. Och mobilen har ju den enorma fördelen att den alltid är med! Min “riktiga” kamera må vara ganska liten och lätt, men passar i fickan gör den inte. När något händer - som idag när det var ovanligt snöigt och vackert under promenaden - så kan jag spara det ögonblicket.

Vänd mobilkamerans begränsningar till utmaningar!

Nej, mobilen är inte lika bra kvalitetsmässigt som min vanliga kamera. Jag plåtar med en Huawei p20 pro, och den är klart överlägsen andra mobiler jag testat, men den fixar inte “allt”. Och det är lite av charmen! Då behöver jag fundera lite extra. Stora steg mellan zoom-lägena? Flytta på fötterna. Bilderna lite detaljlösa? Se till att huvudmotivet står ut ordentligt (plus att det kan bidra till en go retro-känsla). Kan inte använda snyggt kort skärpedjup? Komposition och bakgrund blir extra viktigt.

Min inspiration

Det är inte bara jag som gillar att plåta med mobilen - det finns ett antal fotografer som gjorde det till sin “grej”. Här kan du läsa om tre.

Phoneography.

Vilken cool grej! Jag ska nog satsa ännu mer på det under 2019. Här kommer lite tips (bilden är ärligt stulen från The pCloud Blog som är värd att besökas!)

En klassisk selfie

Tagen med min gamla mobil - en Samsung s8, inte dum den heller - får avsluta detta mobil-vänliga inlägget. Och en uppmaning att plåta mera!

47422243_10155963794003589_1518957382284083200_n.jpg