Grundredigering i Photoshop

Redigeringen blir glasyren på kakan

Jag har just redigerat färdigt bilderna från studiosessionen med Irra, ni vet schäfern som kan hålla allt möjligt i munnen. Med lite hjälp kunde hon också sitta på skolbänk och lite andra fånigheter som blir kul på bild!

Man kan luras att tro att min studio är jättestor, men så är det inte riktigt - bakgrunden räcker inte riktigt till alla gånger. Då är det tur att det finns Photoshop!

Jag tänkte visa lite hur jag grundredigerar en Irra-bild. Start och mål:

Tänk på under plåtningen

Ett par saker behöver jag tänka på i fotograferingstillfället: jag vill inte att någon del av motivet sticker ut utanför bakgrunden - det är meckigt. Skärpan måste sitta, och exponeringen vara någorlunda rätt. En grundredigering får inte ta för mycket tid och jobb. Och note to self: att torka av tassarna hade gjort mitt liv enklare… :D

Ta bort och fixa till

Redigeringen av just den här bilden handlade om beskäring, jämna till bakgrund, ta bort tassavtryck, och få fram Irras fina ansikte. Inga stora saker, inget avancerat, men väldigt bra att kunna!

Jag använder främst lappa-verktyget och lagningspenseln, och ett par reglage i Camera Raw som är en del av Photoshop.

Onlinekurs i Photoshop

Verkar det lätt? Svårt? Det beror ju helt på din tidigare erfarenhet. Om den är noll och du är taggad på att lära dig mer så har jag en grundkurs i Photoshop online som startar redan nästa månad.

Den är på fyra lektioner, två veckors arbete till varje lektion, och det extra fina är att du har möjlighet att både fråga och få feedback under kursens gång.

Och jag är så säker på att kunna lära dig hur man gör, att du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Vad har du att förlora? Klicka på knappen och läs mer!

Och ja, jag går igenom det jag visade i filmen betydligt mer ingående… :)